Spinazie paprika pasta

Spinazie paprika pasta met logo

Ingrediënten voor 3 personen
•    200g pasta (ik gebruikte volkoren spelt pasta)
•    450g spinazie
•    2 puntpaprika’s
•    300g rundergehakt
•    250g cherry tomaatjes
•    2 eetlepels oregano
•    50g Parmezaanse kaas
•    Peper & zout naar smaak

Voor dit recept heb je een staafmixer nodig.

Verwarm de grill van de oven voor op de hoogste stand. Als je geen grillstand in je oven hebt zet je de oven gewoon op 250 graden.

Snijd de puntpaprika’s in de lengte doormidden en verwijder alle zaadjes. Leg de helften met de schil omhoog in een ovenschaal. Bak de paprika’s circa 15 minuten of totdat de schil zwarte blaren heeft in de oven.

Rasp de Parmezaanse kaas en zet weg tot gebruik. Halveer de cherry tomaatjes en doe 16 halve tomaatjes in een hoge beker van de staafmixer. Snijd de geroosterde paprika’s in stukken en voeg toe aan de tomaatjes. Pureer de paprika met de tomaatjes met de staafmixer tot een saus.

Bereid de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Bak het gehakt zonder extra olie of boter in een wokpan. Breng op smaak met peper en zout en de oregano. Voeg de spinazie in delen toe, steeds wanneer de spinazie begint te slinken voeg je een volgende portie spinazie toe. Voeg vervolgens de saus en de rest van de gehalveerde tomaatjes toe. Verwarm nog circa 2 minuten.

Neem 3 pastaborden en verdeel de pasta en saus hierover. Bestrooi met de Parmezaanse kaas.

Geïnspireerd op een recept van Susan Leppink

 

Van een lezeres kreeg ik een tijdje geleden een recept doorgestuurd van een spinazie paprika pasta. Dit leek me erg lekker en ook fijn: het was een suikervrij recept. Dit was dan ook het gerecht wat ik maakte en at op de allerlaatste dag van mijn suikervrije maand. Ik gaf alleen wel mijn eigen draai aan het recept. Het is super simpel, erg gezond én, niet onbelangrijk, heerlijk van smaak! Een ideaal recept voor wanneer je niet zo veel tijd hebt om te koken maar wel lekker en gezond wil eten. Ook kun je dit gerecht prima invriezen als je nog een restje over hebt. Dat deden wij ook en ik at de laatste portie deze week toen Mark voor zijn werk in het buitenland was en ik geen zin had om nog te koken na een dag werken en een uurtje in de sportschool.


Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.